Santa Caterina, Barcelona

(Competition)

Elevated Public Space

 

The roof of the social center is a key element in our proposal. By elevating the outdoor public spaces onto the roof of the Social Center for aging citizens, we are able to magnify the public space

and we can It is a vegetated roof and acts not only as an accessible space for the building users but adds a visual break within the dense built scape of la Ribera. It is a ludic space, it is contains an horticulture center, surrounded by circulation spaces and long patches of native Mediterranean shrubs. Its center is occupied by a “petanque” area.

 

Credits: The Fautory

 

Massing Diagram

Massing Diagram

Ground Floor Plan

Ground Floor Plan

Social Center for the Elderly: 1. Entry 2. Reception 3. Meeting Room 4. Living Room/ Lounge 5. Storage 6. Cleaning 7. Mechanical Room 8. Restaurant 9. Bar 10. Kitchen 11. Garbage Room Social Hostel: 22. Reception 23. Multi use space

First Floor Plan

First Floor Plan

Social Center for the Elderly: 12. Workshop 1 13. Workshop 2 14. Kitchen Workshop 15. Computer Room 16. Multi-use space 17. Outdoor terrace 18. Mechanical Room 19. Laudry Room

Second Floor Plan and Roof Plan

Second Floor Plan and Roof Plan

Social Center for the Elderly: 20. Petanque 21. Vegetable Garden 26. Lockers 30. Storage

Third Floor Plan

Third Floor Plan

Social Hostel: 26. Lockers 31. Mechanical Room 32. Single Room (7 units) 33. Double Room (7 units) 34. Lounge

Fourth Floor Plan

Fourth Floor Plan

Social Hostel: 27/28/29. Admin

Section

Section